Bitcoin (BTC) fiyat analizi: Haziran dip seviyeleri test edilecek mi?

Bitcoin (BTC) fiyat analizi: Haziran dip seviyeleri test edilecek mi?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 05 Kasım 2022

Bitcoin fiyat analizi, boğaların desteği 18.500 dolardan savunmaya çalıştığını gösteriyor. Bu seviye tutacak mı yoksa Haziran'ın en düşük seviyelerinin yeniden test edilm

Amerika Birleşik Devletleri dolar endeksi (DXY) 6 Eylü'de 110'un üzerinde yirmi yılın en yüksek seviyesine yükseldi ve bu, riskli varlıklarda satışa neden oldu. Bitcoin %5'ten fazla düştü ve günü 19.000 doların altında kapattı. 7 Eylü'deki küçük bir toparlanmanın ardından boğalar, 9 Eylü 2022 itibariyle Bitcoin fiyatını 19.000 doların üzerinde tutmak için mücadele ediyor.

DXY dünyevi bir yükseliş trendinde ve genellikle ABD hisse senedi piyasaları ve kripto para piyasaları ile ters orantılı. DXY keskin bir şekilde düşmediği sürece, Bitcoin ve altcoinlerde sürdürüebilir bir toparlanma pek olası görünmüyor.

Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, Bitcoin'deki toparlanma konusunda temkinli görünüyor. Erlam, CoinDesk'e göre bir e-postada, "Şimdi soru, geçmişte sıkça gördüğümüz gibi, Bitcoin'in 2020 sonlarında ticaret yapmak için 17.500 dolar civarındaki yazın en düşük seviyesini kırması durumunda başka bir sarmal görüp göremeyeceğimizdir" diye yazdı .

Yatırımcıları Bitcoin'den uzaklaştırabilecek bir diğer faktör de yaklaşmakta olan Ethereum Birleşmesi. Yükseltme başarılı olursa, Ethereum'un enerji tüketimini %99'dan fazla azaltması bekleniyor . Bu, odağı Bitcoin'in yüksek enerji tüketimine geri çevirebilir.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, bu yıl altcoinlere karşı zemin kaybediyor ve hakimiyeti 8 Eylü'de %37,8'e, Haziran 2018'den bu yana en düşük seviyesine geriledi . Buna karşılık, Ether'in %20,3'lük pazar hakimiyeti güçlü kalmaya devam ediyor ve 10 Aralık 2021'de yıllık en yüksek seviyesi olan %21,66'ya ulaştığının biraz altında.


Bitcoin fiyat teknik analizi: Haftalık grafik

BTC'nin fiyatı geçen hafta bir gün içi şamdan deseni oluşturdu ve bu, 19.500 doların altında bir kırılma ile aşağı yönde çözüdü. Boğalar şu anda güçlü destekten 18.500 dolardan bir toparlanma başlatmaya çalışıyor.

Bununla birlikte, aşağı eğimli 20 haftalık üstel hareketli ortalama ( EMA ) ve aşırı satım bölgesine yakın göreceli güç endeksi ( RSI ) ayılar için avantaja işaret ediyor.

Alıcılar fiyatı 20.576 doların üzerine çıkaramazlarsa, BTC/USD çifti aşağı inebilir ve 18.500 doların altına düşebilir. Bu olursa, parite Haziran'ın düşüğü 17.574.60$'ı yeniden test edebilir. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir destek çünkü bunun altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

Alternatif olarak, boğalar fiyatı 20.576 doların üzerine çıkarırsa, parite 20 haftalık EMA'ya bir ralli girişiminde bulunabilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, potansiyel bir trend değişikliğine işaret edebilir.

Bitcoin fiyat analizi, boğaların desteği 18.500 dolardan savunmaya çalıştığını, ancak 20,576 dolarda sert bir dirençle karşılaşabileceklerini gösteriyor.

Bitcoin fiyat teknik analizi: Günlük grafik

BTC'nin fiyatı 6 Eylü'de keskin bir düşüş yaşadı ve 19,517,70 dolardan desteğin altına düştü. Boğalar 18.500 dolar civarındaki güçlü desteği savunmaya çalışsa da, sıçrama güçten yoksun.

Fiyat, 20 günlük EMA'daki mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse, ayıların emrinde kalmasını önerecektir. Bu, 18.500 doların altında bir kırılma olasılığını artırabilir. Fiyat 20 günlük EMA'nın altında ne kadar uzun süre kalırsa, 17.574.60 dolarlık yeniden test olasılığı o kadar yüksek olur.

Bu varsayımın aksine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA'nın üzerine çıkarsa, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini düşündürür. Bu, 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) bir ralli için kapıları açabilir .

Bitcoin: Mevcut seviyelerden alım mı satım mı?
Bitcoin'in fiyat analizi, alıcıların fiyatı 20.000 doların üzerine çıkarmaya çalıştıklarını ancak ayıların sert direnişiyle karşılaşabileceklerini gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden veya 20.000$'dan düşerse, 18.500$'ın altına düşme olasılığı artar. İlk güç işareti, 20 günlük EMA'nın üzerinde bir kırılma ve kapanış olacak.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri